Hoeveel verdien je met Spotify-streams?

In dit artikel gaan we alles bespreken wat je moet weten over Spotify streaming royalty’s, Apple muzic, hoeveel je betaald krijgt, en hoeveel je nodig hebt om een full-time leven te verdienen.

Hoeveel betaalt Spotify per 1000 streams?

Dit is wat Spotify betaalt per 1000 streams:

Je verdient ergens tussen de €2 en €4 voor 1000 streams op Spotify. De gemiddelde uitbetaling per stream op Spotify is €0.003. Maar, hoeveel je betaald krijgt kan schommelen tussen de €0.001 – €0.008 per stream, afhankelijk van factoren zoals de lengte van de stream, het land van de stream & betaalde vs gratis gebruikers.

Dus rijst de gouden vraag: hoeveel betaalt Spotify per stream?

De wereldwijde gemiddelde uitbetaling per stream ligt rond de €0,003 per enkele stream.

Het zal je niet verbazen dat het antwoord niet zo zwart-wit is. Het aantal variabelen dat meespeelt bij de berekening van Spotify’s uitbetaling per stream, is ongelooflijk groot. Simpel gezegd: niet alle streams zijn gelijk.

Neem de twee hoofdcategorieën Spotify-gebruikers, de gratis gebruiker en de Spotify premium gebruiker.

Gratis gebruikers genereren streaminginkomsten door naar de advertenties te luisteren. Hoe meer advertenties iemand beluisterd via jouw muziek hoe groter de uitbetaling per stream.

Premium gebruikers dragen niet bij aan de royalty pool met advertenties, maar met hun maandelijkse abonnement. En, je raadt het al… de prijs van een Spotify-abonnement verschilt van land tot land.

Zo bedraagt een Spotify-abonnement in de Verenigde Staten $9,99, de prijs van een abonnement in het Verenigd Koninkrijk £9,99, de prijs voor studenten is £4,99, en de prijs van een abonnement in India is op basisniveau $1,99.

Het bedrag dat uit elk land binnenkomt, varieert, want €9,99 is misschien niet veel in de Verenigde Staten, maar het is bijvoorbeeld een enorm bedrag in India.

De wereldwijde ARPU (Average Revenue Per User) van gebruikers met een premium abonnement ligt rond de €4,81.

Het gratis abonnement op Spotify daarentegen brengt ongeveer 10% daarvan op, met een wereldwijde ARPU van 0,51 euro. Als je hiernaar kijkt, zal je begrijpen waarom de Spotify-inkomsten en -inkomsten per stream van artiesten steeds tussen verschillende bedragen schommelen.

Terwijl de gemiddelde uitbetaling 0,003 dollar per stream bedraagt, kan de schommeling van dit getal variëren van 0,001 euro tot 0,008 euro.

Leave a Reply